ДИАРТ

АРХИТЕКТУРНО БЮРО


Начало » Новини » Ню Йорк планира инсталирането на 300 хил. улични LED лампиНю Йорк планира инсталирането на 300 хил. улични LED лампи13/01/2009


От: Sgrada.com
editors@sgrada.com


През последната една година Ню Йорк се вписа многократно в списъка с принос към „зелената” архитектура. След като найлоновите пликчета започнаха да се таксуват, няколко небостъргача получиха LEED сертификати и се оформиха безплатни паркинг площи,  дойде ред и на още един мащабен проект. Скоро ще започне инсталирането на нови по рода си особено ефикасни улични LED лампи. Още в началото на тази година, те ще бъдат тествани в определена част на града. При добри резултати се очаква в близко бъдеще всички 300 хил. лампи на Ню Йорк да бъдат подменени с техните нови LED съответствия.

 

Уличните лампи са енергоефективни. Плановете включват редуцирането на разходите за електричество между 25 и 30 %. Животът им е значително по-дълъг. Равнява се на 50 000 до 70 000 часа. Това от своя страна води до по-малки разходи за поддръжка. Всяка лампа ще разполага с поне два източника на светлина, които да я разпръскват в по-голям периметър и в различни посоки. В допъление, те ще бъдат снабдени и със система следяща трафика, пише Inhabitat.