ДИАРТ

АРХИТЕКТУРНО БЮРО


Начало » Новини » Failed Architecture #10: Отвъд руинитеFailed Architecture #10: Отвъд руините02/07/2013

От: http://www.tomorrowsthoughtstoday.com/
 
 Можем ли да извлечем дивиденти от провала? Има ли живот след модернизма? Може ли антиутопията да бъде продуктивна? Има ли бъдеще за архитектурната критика?

 Последните две години 'Failed Architecture' изследва тъмната и бедствена страна на архитектурата, от дълго пренебрегваните индустриални руини и изоставените нови градове до Британските квартали разкъсвани от безредици и корпоративното надмощие в градовете.

 През серията от събирания 'Failed Architecture', бе направено почти единодушно заключение, от архитекти и не-архитекти, че архитектурата сама по себе си не може да се провали и заглавието е оксиморон. Хората и политиците са основната причина за нефункциониращите сгради и територии. И следователно архитектите не могат да бъдат единствените виновници, за провала на техните произведения.

 В последната среща за сезона, преди лятото, ще се придвижим през руините и заслепения футуризъм от недалечното минало и може би ще открием много гледни точки за успеха на провала и за ролята на архитекта в опустошаването на света.