top of page

Create Your First Project

Start adding your projects to your portfolio. Click on "Manage Projects" to get started

Многофамилна жилищна сграда с търговски обекти гр. Ботевград

Година

2022

Местоположение

гр. Ботевград

РЗП

5940 м²

Инфраструктура

Газ, Вода, Канализация, Електричество

Паркиране

20 гаража, 33 паркоместа

Проектант

арх. Б. Владимиров
арх. Ал. Чокойски

Многофамилната жилищна сграда се намира в новия жилищен квартал на гр. Ботевград – кв. Изток. Красивата гледка към Стара планина и спокойствието на квартала допринасят за усещането на уют, което всеки човек търси в един дом. Сградата се състои от 50 самостоятелни жилища и 3 търговски обекта.
Жилищна сграда е проектирана на пет етажа и един покривен етаж, като е разделена на две секции – всяка от които със самостоятелен вход. Теренът е плавен, а по този начин ситуирана сградата се осигурява както красива гледка към Балкана и града, така и добра естествена светлина във всеки един апартамент.
Функционалното решение е съобразено, така че да подсигури максимален комфорт на обитаване, както и да е в синхрон с терена. На партера на сградата в секция „А“ са предвидени магазините, гледащи в посока по-голямата улица, а на всеки жилищен етаж от 1-4 са проектирани по 6 жилища за секция и на последния са проектирани по едно жилище на секция. Всяко жилище има дневно помещение, спалня/и, баня/и, коридор, балкон/и и складово помещение, а в някои от жилищата са предвидени и отделни тоалетни.

Anchor 1
Anchor 3
Anchor 2
bottom of page